Energie vergelijken Wetering Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Wetering? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wetering? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wetering.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €183

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Wetering? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.619,65
3 jaar Green Choice €270 €7,50 €1.739,65
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.859,65

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wetering”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Wetering:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Wetering waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wetering? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Wetering is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren doorgaans huizenhoge welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €196

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wetering zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Roden.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest goedkope stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wetering


Stap over naar de goedkoopste energie in Wetering

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Wetering (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Aangename service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede service
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verschillende contracten
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wetering

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wetering? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij zonder problemen de aantrekkelijkste maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Steenwijkerland). Een passende maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heenvliet.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Steenwijkerland.