Energie vergelijken De Groeve Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Groeve? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals DELTA en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in De Groeve? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in De Groeve.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €184

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in De Groeve? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.527,45
3 jaar Qurrent €390 €10,83 €1.647,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.767,45

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers De Groeve”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in De Groeve:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in De Groeve waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in De Groeve? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio De Groeve zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk serieuze welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €250

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Groeve zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wezuperbrug.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Groeve


Vind de goedkoopste energie in De Groeve

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in De Groeve (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Sympatieke service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette service
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in De Groeve

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in De Groeve? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gelijk de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Tynaarlo). Een interessante organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Nagele.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Tynaarlo.