Energie vergelijken De Hoeve Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Hoeve? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals Essent en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in De Hoeve? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in De Hoeve.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €268

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in De Hoeve? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.527,65
3 jaar Energiedirect.nl €110 €3,06 €1.647,65
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.767,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Hoeve”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in De Hoeve:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van De Hoeve waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in De Hoeve? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats De Hoeve zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hebben gewoonlijk goede welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €152

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Hoeve zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wieringerwaard.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken De Hoeve


Stap over naar de goedkoopste energie in De Hoeve

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in De Hoeve (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in De Hoeve

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Hoeve? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Weststellingwerf). Een betaalbare aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nederland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.