Energie vergelijken Wieringerwaard Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Wieringerwaard? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wieringerwaard? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vind je de prijs per jaar en de geldende korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Wieringerwaard.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €175

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wieringerwaard? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.620,20
3 jaar Qurrent €380 €10,56 €1.740,20
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.860,20

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Wieringerwaard”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Wieringerwaard:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Wieringerwaard waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wieringerwaard? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Wieringerwaard is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren speciale welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €294

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wieringerwaard zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Roosteren.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt meteen de meest voordelige energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wieringerwaard


Stap over naar de goedkoopste energie in Wieringerwaard

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Wieringerwaard (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel overstappen
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Meerdere contracten
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wieringerwaard

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wieringerwaard? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen mum van tijd de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen uit de regio (Hollands Kroon). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Heeten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Hollands Kroon.