Energie vergelijken Nederland Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Nederland? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Eneco en Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Nederland? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Nederland.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €254

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nederland? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €120 €10 €1.575,35
3 jaar Engie €370 €10,28 €1.695,35
5 jaar Engie €0 €0 €1.815,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Via deze pagina vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Nederland”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Nederland:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Nederland waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Nederland? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Nederland is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw prachtige welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €137

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Nederland zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Heeten.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest goedkope maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Nederland


Ontdek de goedkoopste energie in Nederland

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu direct de goedkoopste stroom in Nederland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jarig contract
Prominente acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Nederland

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nederland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je moeiteloos de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Steenwijkerland). Een interessante aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wognum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Steenwijkerland.