Energie vergelijken De Klomp Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Klomp? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld UnitedConsumers en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in De Klomp? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in De Klomp.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €269

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in De Klomp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.527,75
3 jaar Budget Energie €130 €3,61 €1.647,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.767,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers De Klomp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in De Klomp:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van De Klomp die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in De Klomp? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In De Klomp is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers kunnen een aanbod doen met interessante welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €294

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Klomp zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Per jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wierum.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken De Klomp


Zo vind je de goedkoopste energie in De Klomp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in De Klomp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
3 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Overstaphulp
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in De Klomp

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in De Klomp? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij zonder moeite de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Ede). Een voordelige gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Neede.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Ede.