Energie vergelijken Wierum Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wierum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wierum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Wierum.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €198

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wierum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.620,30
3 jaar EnergieFlex €400 €11,11 €1.740,30
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.860,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wierum”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wierum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Wierum waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wierum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Wierum is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders stunten met goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €147

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wierum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Rossum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wierum


Stap over naar de goedkoopste energie in Wierum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wierum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik advies
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wierum

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wierum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij gelijk de voordeligste leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Dongeradeel). Een betaalbare organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hegebeintum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Dongeradeel.