Energie vergelijken De Kwakel Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in De Kwakel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als Anode Energie of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in De Kwakel? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder tref je de prijs per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier vind je alle info over stroom, gas en licht in De Kwakel.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €264

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in De Kwakel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €240 €20 €1.527,95
3 jaar NLE €170 €4,72 €1.647,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.767,95

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Kwakel”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in De Kwakel:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van De Kwakel die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in De Kwakel? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In De Kwakel is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je huizenhoge welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €187

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In De Kwakel zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Wijdewormer.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest voordelige maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Kwakel


Vind de goedkoopste energie in De Kwakel

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in De Kwakel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Direct overstappen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Direct overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Goede service
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijk advies
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Overstaphulp
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in De Kwakel

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Kwakel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je gemakkelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Uithoorn). Een goedkope organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Neerkant.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Uithoorn.