Energie vergelijken Wijdewormer Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Wijdewormer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals Vandebron of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wijdewormer? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vind je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Wijdewormer.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €230

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wijdewormer? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.620,50
3 jaar Budget Energie €120 €3,33 €1.740,50
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.860,50

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Wijdewormer”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wijdewormer:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Wijdewormer waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wijdewormer? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Wijdewormer is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €252

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wijdewormer zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Rotterdam.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest voordelige stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wijdewormer


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wijdewormer

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wijdewormer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Overstapservice
Prominente acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijk advies
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jarig contract
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wijdewormer

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wijdewormer? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je meteen de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Wormerland). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Heide.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Wormerland.