Energie vergelijken De Mortel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Mortel? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomleveranciers als Energiedirect.nl of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in De Mortel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in De Mortel.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €267

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in De Mortel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.528,20
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.648,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.768,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Mortel”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in De Mortel:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in De Mortel waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Mortel? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom De Mortel is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €165

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In De Mortel zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wijlre.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest goedkope stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken De Mortel


Profiteer van de goedkoopste energie in De Mortel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in De Mortel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Betalen in termijnen
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
2 jarig contract
Prominente acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in De Mortel

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in De Mortel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je eenvoudig de meest voordelige gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Gemert-Bakel). Een betaalbare gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Niawier.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Gemert-Bakel.