Energie vergelijken Wijlre Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Wijlre? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Eneco of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wijlre? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Via deze website check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Wijlre.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €218

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wijlre? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.620,75
3 jaar Oxxio €170 €4,72 €1.740,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.860,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Wijlre”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wijlre:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Wijlre waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wijlre? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Wijlre zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk hoge welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €206

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wijlre zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Rozendaal.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de goedkoopste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wijlre


Stap over naar de goedkoopste energie in Wijlre

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wijlre (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Verschillende contracten
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online verbruik inzien
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online account
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel oversluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wijlre

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wijlre? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Gulpen-Wittem). Een passende aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Heilig Landstichting.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Gulpen-Wittem.