Energie vergelijken Niawier Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Niawier? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Niawier? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Niawier.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €249

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Niawier? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.575,90
3 jaar Engie €160 €4,44 €1.695,90
5 jaar Engie €0 €0 €1.815,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Niawier”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Niawier:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Niawier waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vrijopnaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Niawier? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Niawier is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden vaak fantastische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €150

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Niawier zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Heilig Landstichting.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Niawier


Vind de goedkoopste energie in Niawier

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Niawier (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Behulpzame service
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verschillende contracten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Overstapservice
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele stroomprijs
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Niawier

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Niawier? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Dongeradeel). Een geschikte gas leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wormerveer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Dongeradeel.