Energie vergelijken De Rijp Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in De Rijp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals De Vastelastenbond en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in De Rijp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website check je alle details over gas, stroom en licht in De Rijp.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €253

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in De Rijp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.528,35
3 jaar Budget Energie €250 €6,94 €1.648,35
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.768,35

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Middels deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers De Rijp”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in De Rijp:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van De Rijp met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Rijp? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats De Rijp zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren doorgaans huizenhoge welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €137

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In De Rijp zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Wijnbergen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Rijp


Ontdek de goedkoopste energie in De Rijp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in De Rijp (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Behulpzame service
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in De Rijp

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in De Rijp? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij gemakkelijk de meest voordelige gasleverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Graft-De Rijp). Een interessante partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Niehove.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Graft-De Rijp.