Energie vergelijken De Rips Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in De Rips? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als Energieflex en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Rips? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstbonus. Advies nodig? Hier tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in De Rips.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €277

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Rips? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.528,40
3 jaar Vattenfall €260 €7,22 €1.648,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.768,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers De Rips”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in De Rips:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in De Rips met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in De Rips? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom De Rips is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven namelijk fantastische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €265

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In De Rips zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wijngaarden.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Rips


Stap over naar de goedkoopste energie in De Rips

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in De Rips (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Interessante acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Behulpzame service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in De Rips

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in De Rips? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij probleemloos de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Gemert-Bakel). Een betaalbare leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Niekerk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Gemert-Bakel.