Energie vergelijken Niekerk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Niekerk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Vandebron en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Niekerk? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Niekerk.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €276

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Niekerk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €120 €10 €1.576,10
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.696,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.816,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Niekerk”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Niekerk:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Niekerk waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Niekerk? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Niekerk zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk serieuze welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €175

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Niekerk zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Heinkenszand.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Niekerk


Profiteer van de goedkoopste energie in Niekerk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Niekerk (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik advies
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel overstappen
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Niekerk

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Niekerk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij makkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (De Marne). Een goedkope aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Woudrichem.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Marne.