Energie vergelijken De Schiphorst Start met vergelijken en bespaar maar liefst €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in De Schiphorst? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Eneco of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in De Schiphorst? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in De Schiphorst.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €255

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Schiphorst? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.528,45
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.648,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.768,45

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers De Schiphorst”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in De Schiphorst:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in De Schiphorst met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in De Schiphorst? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In De Schiphorst zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven namelijk prachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €261

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In De Schiphorst zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wijnjewoude.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de voordeligste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken De Schiphorst


Profiteer van de goedkoopste energie in De Schiphorst

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in De Schiphorst (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Overstaphulp
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in De Schiphorst

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Schiphorst? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij snel & overzichtelijk de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Meppel). Een geschikte organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nietap.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Meppel.