Energie vergelijken Nietap Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Nietap? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als Energiedirect.nl of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Nietap? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Nietap.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €205

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nietap? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.576,15
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.696,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.816,15

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nietap”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Nietap:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Nietap met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Westland Infra.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Nietap? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Nietap is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden namelijk hoge welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €174

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nietap zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Heino.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Nietap


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nietap

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Nietap (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel oversluiten
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Behulpzame service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Online account
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Nietap

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nietap? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je moeiteloos de meest voordelige gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Noordenveld). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Woudsend.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Noordenveld.