Energie vergelijken Wijnjewoude Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Wijnjewoude? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als E.ON en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wijnjewoude? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je direct de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Wijnjewoude.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €178

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wijnjewoude? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.621,00
3 jaar Energiedirect.nl €220 €6,11 €1.741,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.861,00

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wijnjewoude”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Wijnjewoude:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Wijnjewoude waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wijnjewoude? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Wijnjewoude zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak fantastische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €258

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wijnjewoude zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Rumpt.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest betaalbare aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wijnjewoude


Stap over naar de goedkoopste energie in Wijnjewoude

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu snel de goedkoopste stroom in Wijnjewoude (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verbruik advies
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wijnjewoude

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wijnjewoude? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Opsterland). Een aantrekkelijke gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heino.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Opsterland.