Energie vergelijken De Waal Start met vergelijken en bespaar maar liefst €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in De Waal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in De Waal? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in De Waal.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €223

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in De Waal? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €230 €19,17 €1.528,65
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.648,65
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.768,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers De Waal”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in De Waal:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in De Waal waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in De Waal? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom De Waal zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak reusachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €145

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In De Waal zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wilhelminadorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Waal


Profiteer van de goedkoopste energie in De Waal

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in De Waal (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede medewerkers
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Aangename service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in De Waal

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in De Waal? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je direct de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Texel). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Nieuw Namen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Texel.