Energie vergelijken De Wilgen Start met vergelijken en bespaar wel €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in De Wilgen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals Vrijopnaam en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in De Wilgen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Hier lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in De Wilgen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €193

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in De Wilgen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.528,85
3 jaar Energiedirect.nl €350 €9,72 €1.648,85
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.768,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers De Wilgen”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in De Wilgen:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in De Wilgen waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Wilgen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving De Wilgen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden vaak serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €136

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In De Wilgen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wilnis.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Wilgen


Profiteer van de goedkoopste energie in De Wilgen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in De Wilgen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Charmante service
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede medewerkers
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in De Wilgen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in De Wilgen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij gemakkelijk de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Smallingerland). Een aantrekkelijke organisatie kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nieuw-Balinge.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Smallingerland.