Energie vergelijken Wilnis Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wilnis? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan leveranciers van stroom als Anode Energie en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wilnis? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Wilnis.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €252

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wilnis? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.621,40
3 jaar Qurrent €300 €8,33 €1.741,40
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.861,40

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Wilnis”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wilnis:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Wilnis met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Clean Energy.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wilnis? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Wilnis is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen geven jouw sensationele welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €283

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wilnis zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in s-Gravenpolder.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wilnis


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wilnis

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wilnis (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wilnis

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wilnis? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je zonder moeite de meest betaalbare gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (De Ronde Venen). Een passende leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Hellum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente De Ronde Venen.