Energie vergelijken de Woude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in de Woude? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in de Woude? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in de Woude.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €259

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in de Woude? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.528,95
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.648,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.768,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je snel & vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers de Woude”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in de Woude:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in de Woude waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Qwint.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in de Woude? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de Woude is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders werken met sensationele welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €129

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In de Woude zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wilsum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken de Woude


Ontdek de goedkoopste energie in de Woude

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in de Woude (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Aangename service
Sublieme acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Aangename service
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Meerdere contracten
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in de Woude

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in de Woude? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je snel de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Castricum). Een betaalbare gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Nieuw-Buinen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Castricum.