Energie vergelijken Wilsum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Wilsum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals bijv. Clean Energy en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wilsum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Wilsum.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €205

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wilsum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.621,50
3 jaar EnergieFlex €320 €8,89 €1.741,50
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.861,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Wilsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wilsum:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Wilsum die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wilsum? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Wilsum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen hebben gewoonlijk gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €285

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wilsum zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in s-Heer Abtskerke.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de goedkoopste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wilsum


Profiteer van de goedkoopste energie in Wilsum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wilsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Sympatieke service
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Goede klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Aangename service
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Wilsum

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wilsum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je meteen de goedkoopste maatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Kampen). Een goedkope organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Helvoirt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Kampen.