Energie vergelijken Dearsum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Dearsum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals E.ON en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dearsum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Dearsum.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €248

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Dearsum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.529,05
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.649,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.769,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van deze website vergelijk je gauw en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dearsum”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Dearsum:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Dearsum met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Dearsum? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Dearsum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden je aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €161

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Dearsum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Windraak.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Dearsum


Profiteer van de goedkoopste energie in Dearsum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Dearsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Interessante acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dearsum

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dearsum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder problemen de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nieuw-Lekkerland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.