Energie vergelijken Windraak Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Windraak? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroommaatschappijen als Energiedirect.nl of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Windraak? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Windraak.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €241

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Windraak? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €220 €18,33 €1.621,60
3 jaar Energiedirect.nl €340 €9,44 €1.741,60
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.861,60

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Windraak”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Windraak:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Windraak die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Eneco.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Windraak? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Windraak zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden namelijk reusachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €161

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Windraak zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in s-Heer Hendrikskinderen.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Windraak


Vind de goedkoopste energie in Windraak

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Windraak (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Betalen in termijnen
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Behulpzame service
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Windraak

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Windraak? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij direct de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Sittard-Geleen). Een passende gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hemelum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Sittard-Geleen.