Energie vergelijken Deinum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Deinum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroom maatschappijen als Engie en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Deinum? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend tref je regelrecht de goedkoopste energie. Per aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Deinum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €238

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Deinum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.529,35
3 jaar EnergieFlex €130 €3,61 €1.649,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.769,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze tool vergelijk je snel & probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Deinum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Deinum:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Deinum waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Deinum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Deinum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk interessante welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €147

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Deinum zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Winterswijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest goedkope energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Deinum


Stap over naar de goedkoopste energie in Deinum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Deinum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online account
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Deinum

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Deinum? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen mum van tijd de goedkoopste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Menameradiel). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nieuwaal.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Menameradiel.