Energie vergelijken Winterswijk Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Winterswijk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Energieflex en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Winterswijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Winterswijk.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €213

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Winterswijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.621,90
3 jaar Oxxio €400 €11,11 €1.741,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.861,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Winterswijk”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Winterswijk:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Winterswijk die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Greenchoice.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Winterswijk? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Winterswijk zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders stunten met huizenhoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €294

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Winterswijk zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Saasveld.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de voordeligste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Winterswijk


Stap over naar de goedkoopste energie in Winterswijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Winterswijk (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Contract wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstapservice
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Winterswijk

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Winterswijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je razendsnel de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Winterswijk). Een interessante aanbieder ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hengevelde.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Winterswijk.