Energie vergelijken Delfzijl Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Delfzijl? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom als Essent en Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Delfzijl? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Hier ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Delfzijl.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €231

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Delfzijl? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.529,60
3 jaar Vattenfall €180 €5,00 €1.649,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.769,60

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze tool vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Delfzijl”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Delfzijl:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Delfzijl waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Delfzijl? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Delfzijl zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met goede welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €249

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Delfzijl zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kotten.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Delfzijl


Zo vind je de goedkoopste energie in Delfzijl

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Delfzijl (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Diverse prijsafspraken
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik advies
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Delfzijl

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Delfzijl? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je in minder dan een minuut de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Delfzijl). Een interessante gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Nieuwe-Tonge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Delfzijl.