Energie vergelijken Kotten Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Kotten? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals bijv. Energieflex en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kotten? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Kotten.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €278

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Kotten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.622,15
3 jaar Energiedirect.nl €130 €3,61 €1.742,15
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.862,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Kotten”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kotten:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Kotten met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Kotten? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Kotten is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen werken met daverende welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €229

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Kotten zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Sappemeer.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Kotten


Vind de goedkoopste energie in Kotten

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Kotten (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Sympatieke service
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstapservice
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kotten

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Kotten? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij in luttele seconden de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Winterswijk). Een geschikte partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Herkingen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Winterswijk.