Energie vergelijken Den Andel Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Den Andel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Eneco en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Den Andel? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker zie je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Den Andel.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €273

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Den Andel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.529,70
3 jaar Eneco €200 €5,56 €1.649,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.769,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Den Andel”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Den Andel:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Den Andel met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Den Andel? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Den Andel zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk fantastische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €132

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Den Andel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Miste.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Den Andel


Stap over naar de goedkoopste energie in Den Andel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Den Andel (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Behulpzame service
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vriendelijke service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Den Andel

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Den Andel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij moeiteloos de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Winsum). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nieuwediep.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Winsum.