Energie vergelijken Nieuwediep Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Nieuwediep? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Eneco of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nieuwediep? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Advies nodig? Hier lees je handige info over stroom, gas en licht in Nieuwediep.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €175

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Nieuwediep? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar NLE €230 €19,17 €1.577,40
3 jaar NLE €140 €3,89 €1.697,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.817,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Nieuwediep”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Nieuwediep:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Nieuwediep waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Nieuwediep? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Nieuwediep is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen stunten met goede welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €169

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Nieuwediep zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Herpen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Nieuwediep


Stap over naar de goedkoopste energie in Nieuwediep

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Nieuwediep (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nieuwediep

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Nieuwediep? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij probleemloos de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een goedkope partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Zegge.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Aa en Hunze.