Energie vergelijken Den Dolder Start met vergelijken en bespaar wel €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Den Dolder? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. Clean Energy of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Den Dolder? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Den Dolder.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €216

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Den Dolder? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.529,85
3 jaar Qurrent €230 €6,39 €1.649,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.769,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Den Dolder”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Den Dolder:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Den Dolder met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van DELTA.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Den Dolder? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Den Dolder zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk enorme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €147

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aankomende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Den Dolder zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wirdum.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest aantrekkelijke energieleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Den Dolder


Stap over naar de goedkoopste energie in Den Dolder

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Den Dolder (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
3 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede medewerkers
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Den Dolder

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Den Dolder? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je in minder dan een minuut de meest goedkope aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Zeist). Een goedkope organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Nieuwendijk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Zeist.