Energie vergelijken Wirdum Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wirdum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld E.ON of NLE. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wirdum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Hier check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Wirdum.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €272

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wirdum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €230 €19,17 €1.622,40
3 jaar Eneco €180 €5,00 €1.742,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.862,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wirdum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wirdum:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Wirdum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wirdum? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Wirdum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hanteren enorme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €165

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wirdum zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Schagerbrug.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wirdum


Zo vind je de goedkoopste energie in Wirdum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wirdum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Wirdum

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wirdum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je makkelijk de meest voordelige gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Leeuwarden). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hertme.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Leeuwarden.