Energie vergelijken Den Ilp Start met vergelijken en bespaar maar liefst €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Den Ilp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Energieflex of Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Den Ilp? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Den Ilp.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €269

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Den Ilp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.530,15
3 jaar Essent €290 €8,06 €1.650,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.770,15

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Den Ilp”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Den Ilp:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Den Ilp met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Den Ilp? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Den Ilp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers werken met sensationele welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €299

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Den Ilp zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wittem.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Den Ilp


Zo vind je de goedkoopste energie in Den Ilp

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Den Ilp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Betalen in termijnen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Den Ilp

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Den Ilp? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij gemakkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Landsmeer). Een interessante leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Nieuwersluis.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Landsmeer.