Energie vergelijken Wittem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wittem? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan aanbieders van stroom als DELTA of Innova Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wittem? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierna kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze website blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Wittem.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €198

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wittem? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.622,70
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.742,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.862,70

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je vluchtig en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Wittem”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wittem:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Wittem waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vrijopnaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wittem? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Wittem zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers werken met aantrekkelijke welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €253

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wittem zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Scharendijke.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wittem


Zo vind je de goedkoopste energie in Wittem

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wittem (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede service
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijk advies
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Aangename service
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wittem

Het verbruik van gas bepaalt deels de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wittem? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gastarievenuit de regio (Gulpen-Wittem). Een passende aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Heukelum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Gulpen-Wittem.