Energie vergelijken Diemen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Diemen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als E.ON of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Diemen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Diemen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €275

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Diemen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.530,60
3 jaar Delta €380 €10,56 €1.650,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.770,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Diemen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Diemen:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Diemen die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Diemen? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Diemen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers werken met daverende welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €180

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Diemen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wolfheze.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Diemen


Profiteer van de goedkoopste energie in Diemen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Diemen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Direct overstappen
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Diemen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Diemen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je direct de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Diemen). Een geschikte leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nieuwstadt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Diemen.