Energie vergelijken Diessen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Diessen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals Energieflex en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Diessen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Hier vind je alle details over stroom, gas en licht in Diessen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €261

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Diessen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.530,80
3 jaar Eneco €420 €11,67 €1.650,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.770,80

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Diessen”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Diessen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Diessen waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Pure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Diessen? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Diessen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen werken met hoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €263

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Diessen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wolvega.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Diessen


Stap over naar de goedkoopste energie in Diessen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Diessen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Prominente acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Meerdere contracten
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijke service
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Diessen

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Diessen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij moeiteloos de meest goedkope leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Hilvarenbeek). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Niftrik.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hilvarenbeek.