Energie vergelijken Wolvega Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Wolvega? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals Vandebron en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wolvega? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle details over stroom, gas en licht in Wolvega.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €202

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wolvega? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Delta €120 €10 €1.623,35
3 jaar Delta €370 €10,28 €1.743,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.863,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wolvega”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Wolvega:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Wolvega waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Clean Energy.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wolvega? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Wolvega is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven namelijk formidabele welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €254

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wolvega zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Scheulder.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wolvega


Vind de goedkoopste energie in Wolvega

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wolvega (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Simpele voorwaarden
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wolvega

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wolvega? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in minder dan een minuut de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Weststellingwerf). Een voordelige partij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hilaard.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Weststellingwerf.