Energie vergelijken Dieverbrug Start met vergelijken en bespaar tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Dieverbrug? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als Energieflex of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dieverbrug? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Dieverbrug.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €234

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Dieverbrug? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.530,90
3 jaar Oxxio €120 €3,33 €1.650,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.770,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Dieverbrug”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Dieverbrug:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Dieverbrug die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Dieverbrug? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Dieverbrug is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk serieuze welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €203

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Dieverbrug zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wons.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dieverbrug


Profiteer van de goedkoopste energie in Dieverbrug

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Dieverbrug (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Aangename service
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede service
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Meerdere contracten
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Dieverbrug

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dieverbrug? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij nu de meest voordelige aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Westerveld). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nij Altoenae.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Westerveld.