Energie vergelijken Wons Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wons? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Clean Energy en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wons? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Wons.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €240

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wons? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.623,45
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.743,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.863,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wons”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Wons:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Wons met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van DELTA.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Wons? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Wons is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven namelijk sublieme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €270

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wons zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Schiermonnikoog.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest voordelige energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wons


Profiteer van de goedkoopste energie in Wons

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Wons (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Behulpzame service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel oversluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wons

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wons? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij meteen de meest betaalbare gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een geschikte organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Hilvarenbeek.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.