Energie vergelijken Dijken Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Dijken? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als bijvoorbeeld DELTA of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Dijken? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Dijken.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €275

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Dijken? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.531,00
3 jaar Green Choice €140 €3,89 €1.651,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.771,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Dijken”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Dijken:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Dijken waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dijken? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Dijken zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden vaak gigantische welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €161

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Dijken zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wormer.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Dijken


Ontdek de goedkoopste energie in Dijken

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Dijken (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Dijken

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Dijken? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij vandaag nog de voordeligste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een passende leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nijbroek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente De Friese Meren.