Energie vergelijken Dodewaard Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Dodewaard? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Engie of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Dodewaard? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je alle details over stroom, gas en licht in Dodewaard.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €233

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Dodewaard? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.531,30
3 jaar Vattenfall €200 €5,56 €1.651,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.771,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je rap en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Dodewaard”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Dodewaard:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Dodewaard waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dodewaard? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Dodewaard is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren doorgaans gigantische welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €167

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dodewaard zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Woudsend.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest betaalbare stroomleverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Dodewaard


Stap over naar de goedkoopste energie in Dodewaard

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Dodewaard (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Duidelijke voorwaarden
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Dodewaard

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Dodewaard? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je vandaag nog de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Neder-Betuwe). Een goedkope aanbieder gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nijemirdum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Neder-Betuwe.