Energie vergelijken Woudsend Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Woudsend? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan leveranciers van stroom zoals Clean Energy en Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Woudsend? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier check je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Hier blader je door alle details over gas, stroom en licht in Woudsend.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €268

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Woudsend? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.623,85
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.743,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.863,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Woudsend”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Woudsend:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Woudsend met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Woudsend? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Woudsend zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven namelijk sublieme welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €274

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Woudsend zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Schipborg.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de goedkoopste stroom maatschappij voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Woudsend


Vind de goedkoopste energie in Woudsend

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Woudsend (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Charmante service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Woudsend

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Woudsend? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij makkelijk de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hoek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.