Energie vergelijken Doenrade Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Doenrade? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Doenrade? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier ontdek je de prijs per jaar en de optionele cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Doenrade.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €213

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Doenrade? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.531,35
3 jaar Essent €210 €5,83 €1.651,35
5 jaar Essent €0 €0 €1.771,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Doenrade”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Doenrade:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Doenrade waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Doenrade? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Doenrade zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk reusachtige welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €231

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Doenrade zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wouw.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Doenrade


Vind de goedkoopste energie in Doenrade

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Doenrade (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Doenrade

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Doenrade? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je meteen de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Schinnen). Een geschikte leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Nijensleek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Schinnen.