Energie vergelijken Wouw Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Wouw? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wouw? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wouw.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Wouw? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €230 €19,17 €1.623,90
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.743,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.863,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je snel & gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wouw”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Wouw:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Wouw waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wouw? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Wouw zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met enorme welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €250

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wouw zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Schiphol.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest goedkope maatschappij voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wouw


Vind de goedkoopste energie in Wouw

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Wouw (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online verbruik inzien
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wouw

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wouw? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je razendsnel de meest betaalbare gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Roosendaal). Een goedkope organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hoek van Holland.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Roosendaal.