Energie vergelijken Nijensleek Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Nijensleek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Nijensleek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Nijensleek.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €196

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Nijensleek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.579,05
3 jaar Essent €150 €4,17 €1.699,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.819,05

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Nijensleek”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Nijensleek:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Nijensleek met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Nijensleek? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Nijensleek zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €211

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijensleek zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Hoek van Holland.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare aanbieder voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Nijensleek


Profiteer van de goedkoopste energie in Nijensleek

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Nijensleek (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Overstaphulp
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vriendelijke service
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Overstapservice
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nijensleek

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Nijensleek? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij snel & overzichtelijk de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Westerveld). Een passende gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Zuiderwoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Westerveld.