Energie vergelijken Doezum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Doezum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Vrijopnaam of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Doezum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Doezum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €275

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Doezum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.531,50
3 jaar Oxxio €240 €6,67 €1.651,50
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.771,50

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Doezum”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Doezum:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Doezum waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Doezum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Doezum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden vaak enorme welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €217

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Doezum zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wytgaard.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Doezum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Doezum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Doezum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Nette klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Doezum

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Doezum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je nu de meest voordelige gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Grootegast). Een interessante gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nijhuizum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Grootegast.