Energie vergelijken Wytgaard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wytgaard? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als DELTA en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wytgaard? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wytgaard.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €186

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wytgaard? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.624,05
3 jaar Vattenfall €190 €5,28 €1.744,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.864,05

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Wytgaard”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wytgaard:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Wytgaard waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Leon Zeewolde.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wytgaard? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Wytgaard is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €145

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wytgaard zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Schokland.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wytgaard


Vind de goedkoopste energie in Wytgaard

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wytgaard (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Betalen in termijnen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wytgaard

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wytgaard? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je binnen mum van tijd de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een geschikte organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Hoenzadriel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leeuwarden.