Energie vergelijken Nijhuizum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Nijhuizum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomaanbieders zoals bijv. UnitedConsumers of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nijhuizum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder zie je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Nijhuizum.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €250

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nijhuizum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.579,20
3 jaar Oxxio €180 €5,00 €1.699,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.819,20

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nijhuizum”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nijhuizum:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Nijhuizum waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Nijhuizum? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Nijhuizum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je gigantische welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €136

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijhuizum zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hoenzadriel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nijhuizum


Ontdek de goedkoopste energie in Nijhuizum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Nijhuizum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nijhuizum

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nijhuizum? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij eenvoudig de voordeligste aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een goedkope gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Zuidland.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.