Energie vergelijken Dokkum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Dokkum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Essent of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Dokkum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker zie je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Dokkum.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €222

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Dokkum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.531,55
3 jaar Qurrent €250 €6,94 €1.651,55
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.771,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dokkum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Dokkum:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Dokkum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dokkum? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Dokkum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je formidabele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €149

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dokkum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Yde.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de meest voordelige energiemaatschappij voor jou. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Dokkum


Vind de goedkoopste energie in Dokkum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Dokkum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Interessante acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Aangename service
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel overstappen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Dokkum

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Dokkum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je zonder moeite de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Dongeradeel). Een goedkope gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nijkerk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Dongeradeel.